Verde Mate Coffee Tostada. Spróbuj kawowej yerba mate z mlekiem!
W naszym sklepie powitaliśmy kolejną premierę! Yerba mate Coffee Tostada to najnowszy produkt w rodzinie Verde Mate. Zupełnie inny niż wszystkie do tej pory! Dowiedz się, co takiego ma w sobie nowa tostada i jak możesz ją przygotować, by móc posmakować jej w 100%!
Verde Mate Coffee – wybór jest prosty!
Verde Mate Coffee to produkt będący doskonałą odpowiedzią na odwieczny dylemat: kawa czy yerba mate. W składzie znajdziemy yerba mate i wysokiej jakości kawę mieloną. Takie połączenie gwarantuje doskonałe i długotrwałe pobudzenie, a także niepowtarzalny smak. Verde Mate Coffee to tostada – susz poddano prażeniu w specjalnym piecu, dzięki czemu zyskał charakterystyczną ciemną barwę i aromat. Wyczuwalne są bowiem nuty czekolady i kawy, które przyjemnie łączą się z naturalnym zapachem ostrokrzewu paragwajskiego. Sami widzicie, że nie musicie więcej podejmować tej trudnej decyzji – Verde Mate Coffee to kawa i yerba mate w jednym!
Yerba mate z… mlekiem!
Zalany ciepłą wodą susz zyskuje intensywny, głęboki aromat pełen czekoladowych i kawowych nut. To prawdziwa gratka dla fanów kawy – tak przygotowany napar ma zdecydowany smak i świetnie pobudza. Tym, co wyróżnia Verde Mate Coffee jest fakt, że można przyrządzić ją nie tylko z wodą, ale też przygotować z niej znakomite mate de leche, czyli yerba mate z… mlekiem! Możesz wykorzystać w tym celu zarówno podgrzane, jak i zimne mleko – w zależności od tego, na co akurat masz ochotę. My szczególnie polecamy wersję na ciepło – pod wpływem podgrzanego napoju uwalnia się przyjemny, otulający, kawowo-czekoladowy aromat, który doskonale łączy się z mlekiem, kojąc zmysły i zapewniając przyjemne doznania smakowe.
Jak przygotować Verde Mate Coffee z mlekiem?
Jak już wspomnieliśmy, żeby przygotować mate de leche z Verde Mate Coffee, można wykorzystać zimne lub ciepłe mleko. Jeśli decydujesz się na drugą wersję, podgrzej mleko w mikrofalówce lub na kuchence. Pamiętaj jednak, że temperatura nie może być za wysoka – nie musisz gotować mleka – wystarczy doprowadzić je do temperatury ok. 80 stopni.
Proporcje suszu do mleka mogą pozostać takie same, jak podczas przygotowywania naparu z użyciem wody. Wsyp porcję produktu do tykwy, uformuj kopiec, a następnie zalej mlekiem. Po chwili poczujesz kuszący aromat, któremu nie sposób się oprzeć. Warto pamiętać, że przygotowując yerba mate z zimną wodą czy mlekiem, należy odczekać chwilę dłużej – pod wpływem niskich temperatur wolniej uwalnia się smak i aromat suszu. Co ważne, bez względu na to, czy wybierasz opcję z wodą, czy z mlekiem, porcję suszu możesz zalewać wielokrotnie – aromat jest długotrwały i intensywny, dzięki czemu Verde Mate Coffee możesz delektować się przez długi czas!
Tak przygotowana yerba mate doskonale rozgrzewa i sprzyja relaksowi – to doskonała propozycja na leniwe jesienno-zimowe popołudnia! Gorąco polecamy!