Yerba mate i inne napary bez zatkanej bombilli i uciążliwych fusów? To możliwe dzięki TermoColador!
Po sukcesie naczynek z serii TermoMate, marka Cebador zaskakuje kolejnym rewolucyjnym gadżetem! TermoColador to naczynko termiczne z bombillą i specjalnym separatorem, dzięki któremu możecie cieszyć się ulubioną yerba mate bez nadmiaru fusów i zatykającej się bombilli. Jak to działa? Dowiecie się z najnowszego wpisu...
TermoColador to, formalnie rzecz biorąc, nie jeden przedmiot, lecz komplet trzech idealnie dopasowanych do siebie akcesoriów. Pierwszym z nich jest naczynko wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Posiada podwójne ścianki, które pozwalają na dłuższe utrzymywanie pożądanej temperatury naparu i pod względem mechaniki działania przypominają termos. Zastosowana technologia sprawia też, że zewnętrzna część matero nie nagrzewa się, nawet gdy do jego wnętrza wlejemy wrzątek. Ułatwia to komfortowe chwytanie i przenoszenie naszego TermoColadora. Kolejny element to dokładnie filtrująca bombilla ze specjalną wykręcaną końcówką kluczową dla poprawnego działania całości (o tym już za chwilę). Tym, co najbardziej wyróżnia TermoColador na tle podobnych akcesoriów jest jednak specjalne sitko. Po zamontowaniu go na bombillę i przygotowaniu yerby w dedykowanym naczynku, otrzymamy aromatyczny napar bez fusów i problemu zatykającej się rurki. Wspominamy o mate, lecz równie dobrze może to być ulubiona herbata czy zioła. Wracając jednak do tematu - jak to właściwie wszystko działa? Czytajcie dalej...
By przygotować napar w TermoColador, należy:
- Odkręcić końcówkę filtrującą dołączonej do zestawu bombilli.
- Nałożyć sitko.
- Dokręcić zdjęte wcześniej elementy końcówki filtrującej.
- Włożyć bombillę z przykręconym sitkiem do naczynka TermoColador, następnie wsypać susz do środka. Jak sami zauważycie, nie opadnie on na dno naczynia, lecz zatrzyma się na sitku. Przestrzeń pod sitkiem wypełni się zaś naparem bez fusów, który podczas picia z pewnością nie zatka naszej bombilli.