Yerba Mate Andresito
Marka powstała w 1983 roku i od razu miała do zaoferowania swoim klientom wysoką jakość wytwarzanego produktu. Nazwa nawiązuje do historycznej postaci jaką był Andrew Guazurary “Andresito”. Ta yerba mate jest uprawiana w północnej prowincji Argentyny - w Missiones. Okolice obszarów chronionych słynnego Parku Narodowego Iguazu zapewniają najwyższą czystość środowiska w jakim Andresito uprawia swój ostrokrzew. Proces produkcji i przetwarzania w zgodzie z naturą sprzyjają osiąganiu produktu najwyższej jakości. Jest ceniony przez degustatorów na całym świecie ze względu na klasyczne walory smakowe. Łagodne w smaku, niezbyt gorzkie Andresito jest pozbawione domieszek ziołowych czy owocowych aromatów. Doskonale sprawdzi się jako yerba na początek przygody z siorbaniem. Również ze względu na skład suszu, w którym dominują grubo cięte listki oraz gałązki przy niewielkim udziale pyłu.